Ligetvári Anita - Noiseg.hu

Gyászfeldolgozás

A veszteség mindig változást hoz az életbe. Kibillent a megszokott, addig biztonságot adó hétköznapokból, átértékelésre, elengedésre, új feladatokra és életformára ösztönöz.
Gyászfeldolgozást nem csak egy személy, családtag elvesztésekor kell egy embernek végeznie, hanem minden veszteség és életszakasz-váltáskor. Veszteségként éljük meg a válást, munkahelyváltást, a vállalkozási kudarcot, a költözést, a gyermekek kirepülését a családi fészekből, és a nyugdíjba vonulást is.
Minden elakadt, megrekedt gyászmunka akadályt képez a növekedésben, a változásban, a továbblépésben. Évekkel később egy családtag elvesztésekor, a fel nem dolgozott, elnyomott fájó érzések életvezetési krízist okozhatnak.
Ha valaki úgy érzi, hogy nehezen, vagy nem tud megbirkózni a változással, a veszteség fájdalmával, érdemes segítséget kérnie.

Közelgő események

  • Nincs esemény

Hírlevél feliratkozás

Rólam

ligetvari_anita_smallA pályaválasztás során a segítő szakmák felé húzott a szívem. Az ELTE­Természettudományi Karán végeztem mikrobiológus­technikusként, és hét évig dolgoztam a Johan Béla Országos Epidemiológiai Központ Mikrobiológia Kutatócsoportjában.
2001-­ben elvégeztem a MANTRA Alternatív Természettudományi Szabadegyetem 3 éves képzését, ahol parapszichológusi oklevelet szereztem.
Ezzel párhuzamosan kezdtem el a Transzperszonális Pszichológia és Légzés Intézet 3+1 éves képzését.
2003­-ban transzperszonális pszichológus­légzéstréner oklevelet kaptam, amelyet ma már Transzperszonális Vivation­légzéstrénernek neveznek.
2008­-ban kaptam meg a transzrelaxációs­terapeuta oklevelemet.
2011­-ben a DONA (Észak Amerikai Dúlák Szövetsége) egyik oktatótanára, Debra Pascali­Bonaro által tartott posztpartum (gyermekágyi)­dúla, majd 2012­ben a Napfogyatkozás Egyesület szervezésében Gyászcsoportvezető képzésen vettem részt.
Jelenleg a LEA (Lelki Egészségvédő Alapítvány) győri, művészeti terápiás­foglalkoztató képzésén veszek részt.
2001 óta egyéni terápiákat, csoportokat, hétvégi műhelymunkákat, előadásokat vezetek és tartok.